Vrijblijvend advies of offerte op maat? eb.mo-rg%40ofni |

BEL: 03/296 04 16Vrijblijvend advies of offerte op maat? eb.mo-rg%40ofni |

BEL: 03/296 04 16

ZWEMVIJVERS EN ZWEMBADEN

Ervaar de ultieme ontspanning en luxe met uw persoonlijk zwembad dat naadloos opgaat in de natuur. Neem nu contact met ons op om uw droom werkelijkheid te laten worden.


GEZOND ZWEMMEN BEGINT MET GR&OM

Illustration

Wat is een ecologisch zwembad?

Ecologische zwembaden maken gebruik van de eigenschappen van specifieke planten en micro-organismen om het water te zuiveren. In tegenstelling tot traditionele zwembaden, is een ecologisch zwembad verdeeld in twee zones, soms zelfs een derde zone.

WAT IS EEN NATUURLIJKE ZWEMBAD?

Een natuurlijk zwembad, ook wel bekend als natuurzwembad of biozwembad, is een traditioneel zwembad zonder het gebruik van chloor. Zo'n natuurzwembad biedt diverse voordelen: het is ecologisch en natuurlijk doordat het zwembadwater vrij is van chloor en schadelijke stoffen.

Wat is het verschil tussen een zwembad en een zwemvijver?

Toch zijn er ook enkele verschillen. Een ingebouwd zwembad is puur bedoeld om in te zwemmen. Het water is schoon en in de winter wordt het zwembad afgedekt. Een zwemvijver is ook bedoeld om in te zwemmen, maar daarnaast worden er ook plantjes en eventueel vissen in geplaatst.

GR&OM WERKT SAMEN MET

Illustration
Illustration
Illustration
Illustration
Illustration
Image placeholder

ECOLOGISCHE ZWEMVIJVERS

Met een zwemvijver in uw tuin creëert u een oase van rust en een paradijs voor de fauna en flora. En het allerbeste? U kan er gewoon zorgeloos mee van genieten. Naargelang uw wensen kan GR&OM een strakker of eerder organisch ontwerp voorzien, compleet in harmonie met omringende terrassen, beplanting, sfeerverlichting en andere randafwerking.
Het ingenieuze filtergedeelte zorgt voor kristalhelder – en drinkbaar – water. Door de beplanting met moerasplanten, een zogenaamde helofytenfilter, komt een symbiotische samenwerking tussen planten en bacteriën tot stand die het zwemwater permanent zuivert. Pompen zorgen dan weer voor een snellere doorstroming van het water door deze filter, met als resultaat permanent kristalhelder water.

Image placeholder

NATUURLIJKE ZWEMBADEN

Jarenlange ontwikkelingen op het gebied van ecologische zwemvijvers hebben ook hun invloed gehad op de klassieke zwembadsector en hebben geleid tot de ontwikkeling van het natuurlijk zwembad. Een natuurlijk zwembad ziet er hetzelfde uit als een klassiek zwembad, maar het presteert aanzienlijk beter op vlak van kwaliteit en duurzaamheid dankzij vernieuwende milieuvriendelijke filtertechnieken.

Het water van een natuurlijk zwembad wordt gefilterd door een natuurlijke filter opgebouwd uit gesteenten en planten, waardoor milieubelastende chemische en ontsmettende producten overbodig worden. Geen chemicaliën dus. En dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook gezonder voor onze huid, onze ogen en onze ademhaling. Onder bepaalde voorwaarden kan ook een verwarmingssysteem geïnstalleerd worden, zodat u het hele jaar door van uw zwembad kan genieten. Zelfs in de winter, want een natuurlijk zwembad hoeft niet afgedekt te worden.

Image placeholder

A TOT ZWATERWERKEN

Onze expertise in waterwerken reikt nog heel wat verder dan enkel recreatieve zwemvijvers en –baden.
Vanaf de eerste bodemanalyses staan wij gereed met advies over rioleringswerken, waterbuffering, wateropslag en natuurlijke zuivering. Want vroeg of laat krijgt elk bouwproject te maken met het watervraagstuk.
Contacteer GR&OM voor een deskundige aanpak.

veel gestelde vragen

 • Heb je een vergunning nodig voor een zwemvijver?

  Het aanleggen van vijvers en zwembaden vereist een vergunning. Echter, onder bepaalde voorwaarden geldt er een vrijstelling van de vergunningsplicht voor deze ingrepen. Hier vindt u de algemene voorwaarden die gelden in heel Vlaanderen.
  Let op, de gemeente kan nog aanvullende voorwaarden opleggen.
  Wij helpen je. Klik hier

 • Kun je een zwemvijver verwarmen?

  Ja, zeker! Je kunt een zwemvijver op twee manieren verwarmen:
  1. met een warmtepomp of ...2. met zonnecollectoren

 • Is een zwemvijver duurzaam?

  De aanleg van een zwemvijver is vaak eenvoudiger dan die van een zwembad en de structurele onderhoudskosten zijn in ieder geval lager. U hoeft geen chemicaliën toe te voegen om het water schoon en zuiver te houden.

 • Hoe verwarm je een zwemvijver?

  De verwarming wordt geplaatst na het vijverfiltersysteem, zodat het water gefilterd is voordat het de zwemvijververwarming bereikt. Dit komt ook de levensduur van je verwarming ten goede. De zwemvijver kan op twee manieren worden verwarmd: met een warmtepomp of met zonnecollectoren.

 • Hoe warm wordt een zwemvijver?

  Van nature heeft een zwemvijver een hogere temperatuur dan een zwembad. De zwemvijver wordt aangelegd op een zonnige plaats en er wordt zwemvijverfolie gebruikt die de zonnewarmte goed absorbeert. Je zult daarom merken dat de watertemperatuur al snel zo'n 2°C tot 4°C hoger ligt dan bij een zwembad.

 • Hoe houd je een zwemvijver schoon?

  Stappenplan voor het schoonmaken van je zwemvijver
  ● Verwijder dode/afgestorven planten● Reinig het vuil● Bestrijd algen● Maak het filter en de pomp schoon● Test de waterkwaliteit van jouw zwemvijver● Voeg nieuwe planten toe

ONZE REALISATIES BINNEN ZWEMVIJVERS

Illustration
Illustration

ECOLOGISCH ZWEMBAD

Deze tuin hebben we reeds jaren in ons beheer, het oorspronkelijke zwembad is omgetoverd tot een ecologisch zwembad, weg chloor en chemische producten. De zwemvijver wordt helder gehouden dankzij natuurlijke filtering met planten.

Illustration

ECOLOGISCH ZWEMBAD

Dit project omvat een ecologisch zwembad en tuinaanleg.
Onderhoud van een bestaande tuin eco zwembad.

Illustration

ECOLOGISCH ZWEMBAD

Dit project omvat een ecologisch zwembad en tuinaanleg.
Onderhoud van een bestaande tuin en zwembad.

Illustration

ECOLOGISCHE VIJVER

Dit project omvat een ecologisch zwembad en tuinaanleg.
Onderhoud van een bestaande tuin en vrijver.