Vrijblijvend advies of offerte op maat? eb.mo-rg%40ofni |

BEL: 03/296 04 16Vrijblijvend advies of offerte op maat? eb.mo-rg%40ofni |

BEL: 03/296 04 16

WaterbufferwerkenSINT-NIKLAAs

Een innovatieve benadering van waterbeheer voor stedelijke gebieden. Het vangt regenwater op, zuivert het en werkt harmonieus samen met de natuur. Ontdek de vele voordelen van dit ecologische waterbuffersysteem voor een duurzame toekomst van onze steden.

REALISATIE PROJECT

Illustration

In stedelijke gebieden worden we vaak geconfronteerd met de uitdaging van overtollig regenwater dat naar het rioleringssysteem stroomt, waardoor overstromingen en vervuiling ontstaan. 

De Voordelen van een Waterbuffer: Duurzame Oplossing voor prive en Stedelijk Waterbeheer

Gelukkig biedt de waterbuffer een innovatieve oplossing voor dit probleem. Een waterbuffer is een systeem dat regenwater opvangt en zuivert, en vervolgens opslaat in ondergrondse lagen. In dit artikel zullen we de vele voordelen van een stedelijke waterbuffer onderzoeken, van kostenbesparingen tot ecologische voordelen.

Duurzaam Waterbeheer

Een van de belangrijkste voordelen van een waterbuffer is het bevorderen van een duurzame waterbeheer. In plaats van het regenwater rechtstreeks naar het rioleringssysteem af te voeren, wordt het opgevangen in ondergrondse buizen. 
Deze buizen leiden het water naar een speciaal ontworpen bufferzone, waar het door planten wordt gezuiverd. Dit proces zorgt ervoor dat het regenwater wordt geïnfiltreerd in de bodem en beschikbaar blijft voor het bevloeien van groene zones en het herstellen van grondwaterlagen.

Effectieve Overstromingspreventie

Steden hebben vaak te maken met overstromingen tijdens hevige regenval. Een waterbuffer biedt een effectieve oplossing om overstromingen te voorkomen. Het systeem kan grote hoeveelheden regenwater vasthouden en vertraagd afvoeren naar de ondergrondse lagen. 
Hierdoor wordt de druk op het rioleringssysteem verminderd en worden de kans op overstromingen aanzienlijk verkleind. Dit draagt bij aan het beschermen van infrastructuur en het minimaliseren van schade aan huizen en eigendommen.

Kostenbesparingen

Naast de ecologische voordelen biedt een waterbuffer ook aanzienlijke kostenbesparingen op de lange termijn. Door regenwater op te vangen en te zuiveren, wordt de behoefte aan dure waterzuiveringsinstallaties verminderd. Bovendien vermindert het systeem de belasting van het rioleringsnetwerk, waardoor de kosten voor onderhoud en reparaties worden verlaagd. Op de lange termijn kan dit bijdragen aan een meer kosteneffectieve benadering van waterbeheer in stedelijke gebieden.

Ecologische Voordelen

Het gebruik van een waterbuffer heeft ook positieve gevolgen voor het milieu. Het zuiveringsproces dat plaatsvindt in de bufferzone zorgt ervoor dat schadelijke stoffen en verontreinigingen uit het regenwater worden verwijderd voordat het de bodem bereikt. Hierdoor wordt voorkomen dat deze stoffen in het grondwater terechtkomen en het milieu aantasten. Bovendien creëren de groene zones rond de buffergebieden waardevolle habitats voor verschillende planten- en diersoorten, waardoor de biodiversiteit in stedelijke gebieden wordt bevorderd.

Klaar voor deze duurzame oplossing?

Een waterbuffer is een veelzijdige en duurzame oplossing voor het beheer van water in stedelijke gebieden. Door regenwater op te vangen, te zuiveren en op te slaan in ondergrondse lagen, biedt het systeem talloze voordelen, waaronder duurzaam waterbeheer, effectieve overstromingspreventie, kostenbesparingen en ecologische voordelen. 
Klaar om uw volgende project te realiseren en een positieve impact op onze steden te maken? Neem vandaag nog contact met ons op! Onze waterbuffers bieden veelzijdige en duurzame oplossingen voor stedelijk waterbeheer. Met regenwateropvang, zuivering en opslag in ondergrondse lagen geniet u van duurzaam waterbeheer, effectieve overstromingspreventie, kostenbesparingen en ecologische voordelen. Wacht niet langer en stuur ons een e-mail of bel ons om uw plannen te bespreken. 
Samen bouwen we aan een veerkrachtige en milieuvriendelijke toekomst voor onze steden!

ONZE ANDERE REALISATIES

Illustration

Blader door onze referenties en laat u inspireren door wat u ziet. Is uw nieuwsgierigheid geprikkeld? Neem contact op met ons en we kijken wat we voor u kunnen realiseren.

Illustration

BEDRIJFSGEBOUW NIEUWKERKEN

Onlangs zijn wij verhuist naar onze nieuwe vestiging. Deze is gelegen in de KMO zone te NieuwKerken-Waas

Illustration

PAKT
ANTWERPEN

PAKT Antwerpen noemt zichzelf ‘een hotspot en hutsepot van ondernemers en stadslandbouwers die het hart van Antwerpen voeden met creativiteit en culinaire experimenten’. Op het dak van dit bedrijvencentrum realiseerde GR&OM 1800 m2 aan groendaken.

Illustration

ECOLOGISCH ZWEMBAD SINT-NIKLAAS

Deze tuin hebben we reeds jaren in ons beheer, het oorspronkelijke zwembad is omgetoverd tot een ecologisch zwembad, weg chloor en chemische producten. De zwemvijver wordt helder gehouden dankzij natuurlijke filtering met planten.

Illustration

ECOLOGISCHE TUIN
TEMSE

Deze fietsenstalling annex voordeuroverkapping heeft een extensief groendak gekregen met voornamelijk sedumstekken.