Vrijblijvend advies of offerte op maat? eb.mo-rg%40ofni |

BEL: 03/296 04 16Vrijblijvend advies of offerte op maat? eb.mo-rg%40ofni |

BEL: 03/296 04 16

MEESTERS IN GROENDAKEN

Wanneer u een groendak installeert, heeft u niet alleen een positieve impact op het milieu, u investeert ook in een mooiere, duurzamere toekomst voor uw gemeenschap. Met hun natuurlijke schoonheid en ecologische voordelen zijn groene daken een krachtig symbool van vooruitgang.

GROENDAKEN AANLEGGEN

Illustration

Sluit je aan bij de groeiende beweging van milieubewuste huiseigenaren met een groendak van GR&OM.
Onze daken bieden een ongeëvenaarde combinatie van schoonheid, veerkracht en verantwoordelijkheid voor het milieu. Ook biedt het een tal van voordelen voor u, uw gezin en uw gemeenschap. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over het aanleggen van groendaken!

Image placeholder

HAAL HET MAXIMALE UIT UW DAK

Met een groendak dat tal van voordelen biedt, geniet u van effectief waterbeheer, langere levensduur van de dakbedekking, thermische en akoestische isolatie, merkveiligheid, positieve impact op het milieu, lucht- en waterzuivering, habitatontwikkeling, een visueel aantrekkelijke uitstraling, nieuwe gebruiksruimte en financiële voordelen. Een groendak is niet alleen een mooie toevoeging aan uw pand maar ook een slimme investering in de toekomst.

Image placeholder

GROENDAK RENOVATIE

Wanneer uw dak aan renovatie toe is, is het nuttig om verschillende opties te overwegen. Gaat het over een plat dak of een dak met een maximale helling van 45°, dan is een groendak de perfecte oplossing voor u.
Onze groendaken zijn duurzaam, waterdicht en goed geïsoleerd.
Ze leveren bovendien ook een nuttige bijdrage op vlak van waterzuivering en fijnstof filtering.

Image placeholder

EXTENSIEVE GROENDAKEN

Bij extensieve groendaken of vegetatiedaken is de begroeiing voornamelijk beperkt tot mossen, vetplanten en kruiden. Aangezien deze planten natuurlijk voorkomen in rotsachtige gebieden, vergen ze weinig of geen onderhoud. Met een eerder geringe belasting van 20 tot 200 kg/m2 is er voor deze begroeiing geen aangepaste dakconstructie vereist en kan ze dus ook op bestaande gebouwen aangeplant worden. In dat geval is het groendak niet toegankelijk, tenzij voor een eventueel nazicht en een klein jaarlijks onderhoud. Extensieve groendaken kunnen verder opgesplitst worden in sedum-, mos- en kruidendaken naargelang het aandeel van de verschillende plantensoorten.

Image placeholder

INTENSIEVE GROENDAKEN

Intensieve groendaken – ook wel tuindaken genoemd – zijn te vergelijken met tuinen op de grond. De beplanting bestaat voornamelijk uit grassen met daarnaast ook kruiden, struiken en zelfs volwassen bomen. Naast een begroeiing zijn hier ook vaak paden, terrassen en zelfs vijvers aanwezig. Zowel qua uitzicht, gebruik als onderhoud zijn ze dus vergelijkbaar met gewone tuinen. Een dergelijk dak weegt al gauw 300 tot zelfs meer dan 1500 kg/m² en vergt uiteraard een aangepaste draagconstructie.
Eenvoudige intensieve groendaken – ook gekend als grasdaken – zijn te vergelijken met kruidenrijke graslanden. Met een gewicht van 200-300 kg/m² situeren grasdaken zich qua onderhoud tussen intensieve en extensieve groendaken.

GR&OM WERKT SAMEN MET

Illustration
Illustration
Illustration
Illustration
Illustration
Image placeholder


HOEVEEL WATER BUFFERT ZO’N GROENDAK DAN?

Een extensief groendak buffert zo’n 25 liter per vierkante meter per jaar. Indien u dit wilt vergroten kan u altijd de substraatlaag verdikken of werken met mineraalsubstraatplaten.
Hierdoor gaat het buffergehalte aanzienlijk vergroten.

Image placeholder

GROENDAK SUBSIDIËRING

Vanwege de vele voordelen stellen de meeste Vlaamse gemeenten subsidies ter beschikking voor de installatie van een groendak. Steden en gemeenten kunnen dankzij het samenwerkingsakkoord van de Vlaamse Gemeenschap subsidies krijgen voor zelf gekozen ecologische maatregelen. Eind 2004 hadden al meer dan 30 steden en gemeenten voor dakbegroening gekozen. De subsidies voor groendaken bedragen doorgaans omstreeks 25 euro per m², al mag dit bedrag een bepaald percentage van de kost niet overschrijden.

ONZE REALISATIES BINNEN GROENDAKEN

Illustration
Illustration

PAKTANTWERPEN

PAKT Antwerpen noemt zichzelf ‘een hotspot en hutsepot van ondernemers en stadslandbouwers die het hart van Antwerpen voeden met creativiteit en culinaire experimenten’. Op het dak van dit bedrijvencentrum realiseerde GR&OM 1800 m2 aan groendaken.

Illustration

ALBERT HEINSINT-NIKLAAS

Aanleg extensief groendak van maar liefst 2000 m2.

Illustration

GROENDAKEN VOOR HUIZEN

Aanleg extensief groendak

Illustration

GROENE DAKEN VOOR BEDRIJVEN

Aanleg extensief groendak

Illustration

EXTENSIEFGROENDAK

Aanleg tuin en extensief groendak

Illustration

ECOLOGISCH HOUTBOUWEN

Ecologische houtbouw tuinbrug