Vrijblijvend advies of offerte op maat? eb.mo-rg%40ofni |

BEL: 03/296 04 16Vrijblijvend advies of offerte op maat? eb.mo-rg%40ofni |

BEL: 03/296 04 16

DUURZAME WATERWERKEN

Reken op onze duurzame waterwerken: van ontwerp tot uitvoering van constructies. Waterwerken omvatten constructies en infrastructuur ontworpen voor waterbeheer, transport, opslag, zuivering en bescherming. Essentieel voor duurzame waterhuishouding, overstromingspreventie, drinkwater, landbouwirrigatie en ecologisch evenwicht.


WATERWERKEN IN VLAANDEREN

Illustration

Wat ZIJN WATERWERKEN?

Voorbeelden van waterwerken zijn onder andere dammen, sluizen, kanalen, dijken, rioolwaterzuiveringsinstallaties, waterreservoirs, waterleidingnetwerken, irrigatiesystemen, en wateropvang- en infiltratiesystemen. Deze constructies worden vaak ontworpen met aandacht voor duurzaamheid, het minimaliseren van negatieve impact op het milieu en het maximaliseren van de voordelen voor mens en natuur. Waterwerken spelen een essentiële rol in het beheer en de bescherming van onze kostbare waterbronnen en zijn van vitaal belang voor het welzijn en de ontwikkeling van samenlevingen.

Image placeholder

WATERRESERVOIRS

Ben je op zoek naar een betrouwbare oplossing voor wateropslag? Onze expertise in het plannen, opzetten en implementeren van waterreservoirs is ongeëvenaard. Of het nu gaat om een kleine tuin of een groot agrarisch bedrijf, wij hebben de juiste waterreservoirs voor jouw behoeften. Onze hoogwaardige reservoirs bieden voldoende capaciteit om je te voorzien van een constante watervoorraad, zelfs in droge periodes. Met onze duurzame aanpak zorgen we niet alleen voor efficiënte wateropslag, maar dragen we ook bij aan waterbehoud en ecologisch evenwicht.
Wacht niet langer, neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je helpen bij het realiseren van een waterreservoirsysteem dat perfect aansluit op jouw situatie. Met onze expertise en toewijding aan duurzaamheid, kun je vertrouwen op een betrouwbare en toekomstbestendige wateropslagoplossing. Bespaar water, minimaliseer verspilling en investeer in een groenere toekomst met onze waterreservoirs. Door samen te werken, dragen we positief bij aan het milieu.

Image placeholder

IRRIGATIESYSTEMEN

Wil je efficiënt gebruik maken van water en je gewassen optimaal laten gedijen? Wij bieden uitgebreide oplossingen voor het plannen, opzetten en implementeren van waterirrigatiesystemen, of je nu een kleine tuin hebt of een groot agrarisch bedrijf runt.
Onze deskundig team van professionals staat klaar om je te begeleiden bij het kiezen van het meest geschikte systeem voor jouw behoeften. Met onze duurzame aanpak zorgen we voor een doeltreffende waterhuishouding, minimaliseren we verspilling en dragen we bij aan een groenere toekomst. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je helpen bij het realiseren van een efficiënte en milieuvriendelijke waterirrigatieoplossing voor jouw terrein. Door samen te werken, dragen we positief bij aan het milieu.

Image placeholder

WATEROPVANG

Zorg voor een duurzame wateroplossing met onze wateropvangprojecten. Of het nu om een kleine woning of een groot bedrijf gaat, wij zijn jouw betrouwbare partner voor het plannen, opzetten en implementeren van effectieve wateropvangsystemen.
Minimaliseer verspilling en gebruik kostbaar drinkwater verstandig. Neem vandaag nog contact met ons op en investeer in een groenere toekomst, waar we onze kostbare waterbronnen verantwoord beheren en een duurzame omgeving creëren voor de komende generaties. Laten we samen een positieve invloed op het milieu uitoefenen.


Image placeholder

SAMENWERKING RENOVATIE

Afhankelijk van het project en de moeilijkheidsgraad kan er op verschillende manieren samengewerkt worden:
• Prijzen per eenheid: een prijs per m² of m³Dit is de meest gevraagde samenwerkingsformule. Door de openheid kunnen uw kosten perfect vooraf berekend worden. Wij maken een scherpe prijs op, zonder kwaliteitsverlies. Het materieel leveren wij aan of voorziet u zelf, van silo’s tot graafkranen. Indien gewenst verzorgt GR&OM de voorzieningen van A tot Z.
• Forfaitaire prijs: een vaste prijs voor een vaste opdrachtWij geven u een forfaitaire prijs voor een duidelijk omschreven opdracht; bijkomende werken worden aan een vooraf afgesproken tarief uitgevoerd. Deze formule wordt het meest gebruikt wanneer een deel van het bouwproject in zijn geheel kan uitbesteed worden.
• Regieprijs: een prijs per uurDe vaklieden op de werf worden betaald volgens uurtarief. Deze formule wordt veel toegepast bij werken die moeilijk of niet in te schatten zijn naar tijdsduur of werken met een hoge moeilijkheidsgraad.

GR&OM WERKT SAMEN MET

Illustration
Illustration
Illustration
Illustration
Illustration

veel gestelde vragen

Illustration
 • Wat zijn duurzame waterwerken en waarom zijn ze belangrijk voor het milieu?

  Duurzame waterwerken zijn constructies en infrastructuren die zijn ontworpen en gebouwd met het oog op milieuvriendelijkheid en waterbehoud.
  Ze omvatten onder andere regenwateropvangsystemen, waterzuiveringsinstallaties en waterhergebruiksystemen. Deze duurzame aanpak is essentieel om de waterbronnen te beschermen, verspilling te minimaliseren en een gezond ecologisch evenwicht te behouden.
  Door het implementeren van duurzame waterwerken kunnen we een positieve impact op het milieu hebben, waarbij we bijdragen aan een groenere en duurzamere toekomst voor komende generaties.

 • Welke verschillende soorten duurzame waterwerken zijn er en hoe werken ze?

  Er zijn verschillende soorten duurzame waterwerken die bijdragen aan milieuvriendelijk waterbeheer. Enkele voorbeelden zijn:
  1. Regenwateropvangsystemen: Hierbij wordt regenwater opgevangen en gebruikt voor irrigatie, toiletspoeling en andere niet-drinkbare toepassingen.
  2. Groene daken: Deze daken bevatten vegetatie die regenwater absorbeert en filtert, waardoor overstromingen worden verminderd en het regenwater wordt hergebruikt.
  3. Waterzuiveringsinstallaties: Deze systemen zuiveren afvalwater voordat het wordt geloosd, waardoor vervuiling van waterbronnen wordt voorkomen.
  4. Waterinfiltratiesystemen: Deze systemen laten regenwater in de bodem sijpelen om het grondwater aan te vullen en overstromingen te voorkomen.
  Door deze duurzame waterwerken te implementeren, dragen we bij aan een beter waterbeheer en een gezonder milieu.

 • Hoe kunnen duurzame waterwerken bijdragen aan waterbeheer en overstromingspreventie?

  Duurzame waterwerken dragen op verschillende manieren bij aan waterbeheer en overstromingspreventie. Door regenwater op te vangen en te hergebruiken, wordt de belasting van rioleringssystemen verminderd en de kans op overstromingen verkleind.
  Waterinfiltratiesystemen laten regenwater geleidelijk in de bodem sijpelen, waardoor het grondwater wordt aangevuld en het risico op overstromingen wordt verminderd.
  Groene daken absorberen regenwater en verminderen de belasting van de riolering, wat ook helpt bij het voorkomen van overstromingen. Daarnaast kunnen duurzame waterwerken waterbergingssystemen omvatten, zoals reservoirs en retentiebekkens, die overtollig water opvangen en vasthouden tijdens periodes van hevige regenval.
  Door deze duurzame waterwerken te integreren in waterbeheersystemen, kunnen we de impact van overstromingen verminderen, de watervoorziening in droge periodes waarborgen en een veerkrachtiger en duurzamer watersysteem creëren.

 • Welke voordelen bieden duurzame waterwerken voor stedelijke gebieden en landbouw?

  Duurzame waterwerken bieden talrijke voordelen voor zowel stedelijke gebieden als landbouwgebieden:

  Voor stedelijke gebieden:

  Overstromingspreventie: Duurzame waterwerken, zoals waterinfiltratiesystemen en waterbergingssystemen, verminderen de kans op overstromingen bij hevige regenval.

  Watervoorziening: Regenwateropvangsystemen zorgen voor een alternatieve watervoorziening voor irrigatie en niet-drinkbare toepassingen, waardoor de afhankelijkheid van kostbaar drinkwater wordt verminderd.
  Waterkwaliteit: Waterzuiveringsinstallaties verbeteren de waterkwaliteit door afvalwater te zuiveren voordat het wordt geloosd in natuurlijke waterlopen.
  Voor landbouwgebieden:

  Efficiënt watergebruik: Duurzame irrigatiesystemen, zoals druppelirrigatie, minimaliseren waterverlies en maximaliseren de irrigatie-efficiëntie, waardoor waterbronnen worden bespaard.

  Gewasproductiviteit: Door regelmatige en nauwkeurige irrigatie kunnen gewassen optimaal groeien en opbrengsten worden verhoogd.

  Milieubescherming: Duurzame waterwerken dragen bij aan een verantwoord waterbeheer, wat helpt om bodemerosie en vervuiling van waterbronnen te voorkomen.

  Met deze duurzame waterwerken kunnen zowel stedelijke gebieden als landbouwgebieden profiteren van een betere waterhuishouding, een gezonder milieu en een duurzamere toekomst.

 • Zijn er subsidies of financiële ondersteuning beschikbaar voor de implementatie van duurzame waterwerken?

  Ja, in veel gevallen zijn er subsidies of financiële ondersteuning beschikbaar voor de implementatie van duurzame waterwerken. Zowel de nationale overheid als regionale en lokale instanties kunnen verschillende subsidies aanbieden om duurzame waterprojecten te stimuleren. Deze subsidies kunnen variëren afhankelijk van het type waterwerk, de locatie en de specifieke doelstellingen van het project.
  Het is raadzaam om contact op te nemen met de relevante overheidsinstanties of milieudiensten in jouw regio om te informeren naar de beschikbare subsidies en financieringsmogelijkheden voor duurzame waterwerken. Door gebruik te maken van deze financiële ondersteuning, kun je de kosten van jouw duurzame waterproject verminderen en een belangrijke bijdrage leveren aan een milieuvriendelijkere en duurzamere omgeving.
  Ontdek nu de beschikbare subsidies of financiële ondersteuning voor jouw duurzame waterwerken! Neem contact met ons op voor advies en begeleiding bij het verkrijgen van de juiste financiële ondersteuning voor jouw waterproject. Samen kunnen we een positieve impact op het milieu realiseren en een duurzame toekomst bouwen. Wacht niet langer en grijp deze kans om jouw duurzame waterwerken te realiseren met de nodige financiële steun!

 • Welke verschillende soorten irrigatiesystemen zijn er en welke is het meest geschikt voor mijn landbouwbedrijf?

  Er zijn verschillende soorten irrigatiesystemen die geschikt kunnen zijn voor jouw landbouwbedrijf, afhankelijk van factoren zoals gewastype, terrein, waterbronnen en budget. Enkele veelvoorkomende irrigatiesystemen zijn:
  Druppelirrigatie: Hierbij wordt water direct aan de wortel van elke plant gedruppeld, wat waterbesparend is en nauwkeurige irrigatie mogelijk maakt.
  Beregeningssysteem: Dit systeem gebruikt sproeiers of sproeibomen om water over een groot gebied te verspreiden, geschikt voor grotere percelen.
  Zwaartekrachtirrigatie: Dit systeem maakt gebruik van zwaartekracht om water van hoger gelegen bronnen naar lager gelegen velden te laten stromen, geschikt voor vlakke gebieden met voldoende hoogteverschil.
  Ondergrondse irrigatie: Hierbij wordt water ondergronds geïnfiltreerd en verdeeld via ondergrondse leidingen, geschikt voor gevoelige gewassen en kassen.
  Dompelirrigatie: Dit systeem onderdompelt gewassen in een waterbad, waardoor water direct naar de wortels wordt geleid.
  Het kiezen van het meest geschikte irrigatiesysteem hangt af van de specifieke behoeften van jouw landbouwbedrijf. Het is raadzaam om een professioneel advies in te winnen om het beste irrigatiesysteem te bepalen dat aan jouw specifieke eisen voldoet.

ONZE GROTE EN KLEINE WATERWERK RESULTATEN

Illustration
Illustration

IRRIGATIESYSTEMEN

Deze tuin hebben we reeds jaren in ons beheer, het oorspronkelijke zwembad is omgetoverd tot een ecologisch zwembad, weg chloor en chemische producten. De zwemvijver wordt helder gehouden dankzij natuurlijke filtering met planten.

Illustration

LANDBOUWIRRIGATIE

Dit project omvat een ecologisch zwembad en tuinaanleg.
Onderhoud van een bestaande tuin eco zwembad.

Illustration

ECOLOGISCH ZWEMBAD

Dit project omvat een ecologisch zwembad en tuinaanleg.
Onderhoud van een bestaande tuin en zwembad.

Illustration

ECOLOGISCHE VIJVER

Dit project omvat een ecologisch zwembad en tuinaanleg.
Onderhoud van een bestaande tuin en vrijver.