Vrijblijvend advies of offerte op maat? eb.mo-rg%40ofni |

BEL: 03/296 04 16Vrijblijvend advies of offerte op maat? eb.mo-rg%40ofni |

BEL: 03/296 04 16

Groendak subsidie nodig?Gemeentelijke subsidie op jouw groendak?

De aanleg van groendaken biedt heel wat voordelen voor het leefmilieu maar ook voor de dakeigenaar en de omwonenden. Groendaken zijn aantrekkelijk en ze leveren een positieve bijdrage aan het klimaat,.

GEMEENTELIJKE SUBSIDIE OP JOUW GROENDAK?

Illustration

Het zal geen verrassing voor je zijn, maar het klimaat verandert snel en dit heeft grote gevolgen. Steeds vaker worden rioleringen overweldigd door hevige regenbuien, een direct gevolg van klimaatverandering. Dit resulteert in slechte afwatering en ondergelopen straten. Gelukkig werken steeds meer gemeenten actief aan duurzame oplossingen voor een beter milieu, zoals het stimuleren van groendaken door middel van een subsidieregeling.
Wist je dat groendaken een groot deel van het regenwater kunnen opvangen en daarmee directe wateroverlast voorkomen? Het is een slimme keuze voor zowel het individu als de gemeente.
De subsidieregeling voor groendaken biedt aanzienlijke voordelen. Je kunt bijvoorbeeld tot wel 50% van de totale kosten vergoed krijgen. Het is zelfs mogelijk om gezamenlijk met je buren een subsidieaanvraag in te dienen. Dit wordt juist gestimuleerd!

| “De subsidie kan oplopen tot wel 50% van de totale kosten”

Door gezamenlijk een subsidieaanvraag in te dienen, bespaar je tijd, geld en energie. Bovendien kan de gemeente op deze manier snel een hele wijk vergroenen. Controleer altijd of deze mogelijkheid in jouw gemeente bestaat. Zorg er wel voor dat je de juiste documenten meelevert, zoals een kopie van het bankafschrift met het rekeningnummer van de betrokken partij en een lijst met deelnemende buurtbewoners en contactpersonen.

Kies voor een groendak en draag bij aan een duurzame toekomst voor jouw buurt en het milieu. Doe vandaag nog een subsidieaanvraag en geniet van de voordelen!

| “Jij blij, gemeente blij!

Hoe werkt dat precies?

Subsidie aanvragen

Vragen over de subsidieregeling? Laat het ons weten!

Thank you!

We will contact you shortly

Can't send form.

Please try again later.

Wat heb je nodig?

Deze zaken zullen u helpen het proces te versnellen.

  Een ingevuld groendak subsidieformulier van jouw gemeente.
  Een offerteaanvraag van het bedrijf dat het groene dak levert en/of plaatst.
  Een tekening van het desbetreffende dak incl. afmetingen.
  Foto’s van het deelnemend dak.
  Evt. een bouwkundig rapport indien het dak versteviging vereist.
  Bij huur een ondertekend formulier van de eigenaar.
  ..........
  ..........
  ..........
  ..........
  ..........
  ..........
  ..........
  ..........
  Duplicaten van documenten voor jezelf, jouw gemeente en Gr&om. 

GROENDAKEN VOOR ONDERNEMERS

In sommige gevallen kunnen ondernemers geen gebruikmaken van de gemeentelijke groendak subsidie. Betekent dit dan einde groendak? Nee! 
Er zijn namelijk diverse fiscale regelingen die je kunt toepassen, waaronder de Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). 
Je betaalt dan minder belasting vanwege de investering die je doet in het milieu. Vraag de VLAIO binnen 3 maanden nadat je opdracht hebt gegeven om een groendak te laten plaatsen aan. Zo wordt de investeringsaftrek tijdig in behandeling genomen. 
Twijfel je of je recht hebt op subsidie? 

REGELING VERSCHILLEND PER GEMEENTE

Aangezien elke gemeente haar eigen manier heeft om de geldpotjes te verdelen, kan het voorkomen dat er in jouw gemeente geen subsidieregeling voor groendaken beschikbaar is. In dat geval moet je de volledige kosten zelf betalen.

De meeste gemeenten waarbij sprake is van een subsidieregeling willen maximaal 50% meebetalen aan een groendak. Staat er in het reglement niet dat dit maximaal 50% van de aanschafkosten is? In dat geval mag je het bedrag volledig gebruiken voor het aanleggen van een groendak.

Benieuwd of jouw gemeente een subsidieregeling heeft? Om het aanvragen van een subsidie extra makkelijk te maken, hebben we speciaal voor jou de deelnemende gemeenten op een rijtje gezet.

Wanneer jouw gemeente hier niet tussen staat, kun je het beste contact opnemen met het loket subsidies. Zij helpen je graag verder. Heeft jouw gemeente wel een subsidieregeling, maar staat deze niet in de lijst? Laat het ons weten en help ons de lijst actueel te houden!

Bekijk per provincie de subsidieregeling van uw gemeente

Subsidie of premie in Vlaamse gemeenten.

West-Vlaanderen

  Brugge
  Gent  
  Oostende
  Kortrijk  
  De Pinte  
  Merelbeke
  Oostende

Oost-Vlaanderen

  Herentals Mortsel
  Hamme
  Bornem
  Leuven
  Kuurne
  Mechelen 
  Sint-Niklaas

provincie Antwerpen

  Antwerpen
  Mortsel
  Eeklo  

  Turnhout Alken
  Wijnegem 
  Kortrijk

Groen Dak Subsidies

Subsidie of premie in Vlaamse gemeenten.

Gemeente
Premie | Subsidie Voorwaarden

Aalst

31 euro per m²

De stad geeft een premie voor de aanleg van een extensief groendak (met weinig of geen onderhoud: vetplanten-, mos-, gras- en/of kruidendak ) op particuliere daken. Daktuinen komen niet in aanmerking.Particulieren die een extensief groendak plaatsen dat voldoet aan de voorwaarden van het reglement.

Gemeente
Premie | Subsidie Voorwaarden

Aalter

31 euro per m²

Extensief groendak: 31 per m2, met een maximum van 2.500 euro.Indien de aanlegkosten (incl. btw) van het groendak lager zijn dan 31 euro per m², wordt de werkelijke kostprijs beschouw als het premiebedrag.

Gemeente
Premie | Subsidie Voorwaarden

Aarschot

Geen prijs info

Meer info op premiezoeker

Gemeente
Premie | Subsidie Voorwaarden

Aartselaar

31 euro per m²

Meer info op premiezoeker

Gemeente
Premie | Subsidie Voorwaarden

Affligem

Geen prijs info

Meer info op premiezoeker

Gemeente
Premie | Subsidie Voorwaarden

Alken

31 euro per m²

De aanvraag moet u bij voorkeur 30 dagen vóór de uitvoering van de werken indienen bij Infrax. Al de voorwaarden vindt u terug op het premieaanvraagformulier.

GR&OM WERKT SAMEN MET

Illustration
Illustration
Illustration
Illustration
Illustration